Termoizolatia de calitate incepe cu alegerea corecta a polistirenului

Termoizolatia de calitate incepe cu alegerea corecta a polistirenului

Eficientizarea energetica a cladirilor a devenit o prioritate. In scopul cresterii performantei energetice a cladirilor construite dupa 1990, a fost initiat Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor ce se asigura de identificarea blocurilor de locuinte, proiectarea si executarea lucrarilor de reabilitare, precum si eliberarea certificatului de performanta energetica. Astazi, niciun dezvoltator nu mai construieste imobile ale caror fatade nu sunt izolate termic. In aceste conditii, produsele folosite trebuie sa raspunda fiecarui tip de zona termoizolata a casei pentru un termosistem de succes.

„Si bun, si ieftin” este o utopie.

Este o capcana in care cad multi clienti, indiferent de produsul pe care-l cumpara. Iar clientii care cumpara polistiren pentru a-si termoizola fatada imobilelor in care locuiesc nu fac exceptie. Mai mult decat atat, unii dintre ei ajung „victimele” producatorilor de polistiren rau intentionati, care le vand un produs ieftin si inferior calitativ.

Atentie la denumirea produsului!

Unele firme producatoare de polistiren incearca sa induca in eroare cumparatorul in ceea ce priveste rezistenta la compresiune a produselor pe care le comercializeaza, introducand in denumirea produsului o cifra care pare ca se refera la indicele de rezistenta. Tocmai de aceea, recomandam celor care sunt interesati sa nu se lase inselati si sa cumpere un polistiren de calitate, sa fie atenti si sa citeasca cu atentie codul de identificare a produsului. Acest cod se afla pe orice bax de polistiren si este impus de standardul SREN 13163.

In ceea ce priveste termoizolarea fatadelor, produsele care se preteaza cel mai bine sunt polistirenul expandat Austrotherm EPS® AF 70,AF 80 si AF-PLUS, toate oferind performante termice ridicate. Polistirenul expandat Austrotherm EPS® AF-PLUS asigura un randament termic cu aproximativ 20% mai mare fata de celelalte sortimente destinate termoizolarii fatadelor, fiind astfel recomandat ca material de baza in alcatuirea termosistemelor pentru casele pasive si a celor cu consum redus de energie.

Alegerea corecta a polistirenului, indeplinirea principiilor de montaj si folosirea materialelor in concordanta cu domeniul de aplicare conduc catre o garantie a termoizolatiei pana la 25 de ani, economiile in bani fiind substantiale, de pana la 70%.

 

Termoizolatia de calitate incepe cu alegerea corecta a polistirenului 4.00/5 (80.00%) 4 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>