Termoizolarea teraselor

Termoizolarea teraselor

In cadrul termoizolarii teraselor, se pune problema utilizarii spatiului respectiv ca spatiu circulabil pietonal, ca terasa-gradina (solutie utilizata in cazul constructiilor din marile aglomerari urbane) sau chiar ca parcare pentru autoturisme. Exista doua concepte in ceea ce priveste termoizolarea teraselor in care se tine cont de ordinea de montare a termoizolatiei si a hidroizolatiei.

Primul se refera la terasele uzuale, acele terase in care materialul termoizolant (polistiren expandat EPS) este dispus sub hidroizolatie.

Termoizolarea teraselor

Aceasta solutie se poate aplica atat teraselor necirculabile, cat si celor circulabile cu trafic redus sau la terasele gradina, cu o vegetatie de inaltime mica.

Al doilea concept se refera la terasele inversate, acele terase in care hidroizolatia este dispusa peste materialul termoizolant (se recomanda folosirea polistirenului extrudat XPS). Aceasta solutie a aparut din necesitatea de a proteja hidroizolatia la incarcari mari, iar polistirenul extrudat, insensibil la actiunea apei, se comporta destul de bine in astfel de imprejurari.

O termoizolare de acest gen se poate aplica in cazul teraselor cu trafic intens si pentru terasele utilizate ca parcare pentru autovehicule.

Specialistii ne recomanda faptul ca in functie de umiditatea incaperilor de sub planseul terasei poate fi necesara montarea unei membrane de difuzie a vaporilor sub hidroizolatie sau montarea unei pelicule, ca bariera impotriva vaporilor, sub planseu.

Pentru mai multe informatii privind termoizolarea teraselor circulabile sau a celor necirculabile, clasice pe structuri usoare poti folosi sectiunea “Intreaba specialistul”. In scurt timp, unul dintre colegii nostri iti va raspunde la toate intrebarile pe care le ai cu privire la acest subiect.

Urmareste in continuare articolele noastre de pe blog si nu uita: “Evalueaza de doua ori si Termoizoleaza 1 singura data!”.

Termoizolarea teraselor 3.75/5 (75.00%) 4 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>