Termoizolarea locuintei pe interior – avantaj sau dezavantaj?

Dintre toate lucrurile care ne inconjoara, locuintele noastre sunt intotdeauna cele mai importante. Pentru ca ele ne fac sa ne simtim protejati, pentru ca intretinerea lor costa mai mult sau mai putin, pentru ca ele dureaza o viata sau se pot darama la cea mai mica atingere.

Izolatia termica are proprietatea de a reduce transferul termic dintre doua medii cu temperaturi diferite. Pierderi importante de caldura sunt inregistrate la nivelul peretilor de inchidere, din cauza diferentelor de temperatura dintre interior si exterior. Un sistem de izolatie termica va reduce considerabil acest transfer, oferind un confort termic la interior atat pe perioada verii, cat si in timpul iernii. In plus, investitia facuta la inceput isi va regasi avantajele in economiile ulterioare la plata utilitatilor.

In urma izolarii termice interioare, fenomenul de aparitie si dezvoltare a coloniilor ciupercilor de mucegai dispare considerabil. Atentie, insa, la alegerea corecta a polistirenului! Cu cat este mai defectuoasa izolatia termica si exista punti termice periculoase, cu atat mai usor se formeaza condensarea capilara.

Un alt avantaj al izolarii termice pe interior a unei locuinte se refera la faptul ca nu se necesita autorizatie, acordul vecinilor, iar executia nu implica utilizarea schelelor, diverse echipamente pentru protectia muncii si resurse umane suficiente pentru realizarea unui sistem termoizolator corect. Totodata, costurile necesare sunt mai reduse.

Un dezavantaj pentru izolarea termica interioara consta in faptul ca suprafata rezultata este un pic nesigura. Astfel, daca nu protejezi peretele cu atentie si risti sa te sprijini in el sau din greseala, aluneca vreun colt al mobilei spre perete, exista posibilitatea sa te trezesti cu o “mica gaurica” vizibila, inestetica pentru restul camerei.

Chiar daca izolarea interioara are si dezavantaje, nu mai este demult un secret ca o casa neizolata termic pierde pana la 35% din caldura la nivelul peretilor, facand din acestia campionii pierderilor de caldura, fiind astfel nevoie de un material termoizolant de top pentru a putea face diferenta intre o factura costisitoare si una semnificativ diminuata. Polistirenul expandat de la Austrotherm face parte din recomandarile noastre pentru o termoizolare eficienta.

Urmareste sfaturile noastre oferite in articolele utile de pe blog si nu ezita sa ne contactezi in legatura cu orice informatie referitoare la izolarea unei locuinte si alegerea materialului potrivit.

Termoizolarea locuintei pe interior – avantaj sau dezavantaj? 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>