Proiecte eficiente termoizolate cu polistiren

Consumul energetic a devenit in ultima perioada un subiect tot mai dezbatut in Romania, fiind adus in agenda publica mai ales prin prisma economisirii energiei. Strategia generala a sectorului energetic, atat in prezent, cat si pe termen mediu si lung (2020) vizeaza satisfacerea necesarului de energie, la preturi cat mai scazute.

Insa, grupurile termoenergetice din Romania si-au depasit demult durata de viata. Aproximativ 80% dintre acestea au fost construite in perioada 1970-1980, in timp ce foarte putine au fost modernizate si retehnologizate.

Potrivit green-report.ro, consumul energetic in Romania este de 2,5 ori mai mare decat media tarilor Uniunii Europene. Chiar daca este costisitoare, irosim energia termica in cantitati mari. Incorect sau deloc izolate, cladirile din tara noastra sunt adevarate gauri financiare pentru locatari. Singura solutie pe care o recomandam pentru a rezolva aceasta problema este o termoizolare corecta, cu un polistiren de calitate, conform domeniilor de aplicabilitate specificate. Astfel, lipsa produselor de calitate si lucrarile executate incorect duc la pierderea unor sume considerabile de bani.

SC AGER COSTRUZIONI ITALY SRL are in desfasurare proiecte de reabilitare a blocurilor vechi din Timisoara, obiectivul fiind integrarea noilor fatade ale constructiilor in contextul arhitectural si peisagistic al orasului. In plus, constructia caselor, a blocurilor si a halelor proiectate in colaborare cu un grup de profesionisti sunt realizate cu materiale de cea mai inalta calitate.

Noile apartamente au Certificat Energetic Clasa A, care atesta un grad maxim de eficienta energetica. Prin acest certificat, potentialul cumparator este informat asupra performantei energetice a apartamentului. Aceasta se determina luand in calcul consumul total anual de energie (kWh/mp – arie utila). Din 2010 pana in prezent, SC AGER COSTRUZIONI ITALY SRL a realizat, aproximativ, 20.000 de mp de anvelopari termice. Polistirenul utilizat pentru termoizolarea fatadelor a fost polistirenul expandat Austrotherm EPS AF 80, livrat de partenerul Austotherm SIGA CONSTRUCT.

Un alt proiect de succes, realizat cu produse Austrotherm este o casa, al carei beneficiar este un contractor particular. Constructia a inceput in noiembrie 2012 si a fost finalizata in decembrie 2013. Materialele folosite pentru termoizolare au fost polistiren expandat grafitat Austrotherm EPS AF PLUS de 15 cm si polistiren extrudat Austrotherm XPS TOP 30.

Totodata, in zona Colentina, a fost finalizata, in 2013, constructia unei case cu vedere spre lacul Fundeni. Casa este locuita de o familie numeroasa, compusa din membrii mai multor generatii. Materialele folosite pentru termoizolare au fost polistiren expandat grafitat Austrotherm EFS AF PLUS de 15 cm si polistiren extrudat XPS TOP 30.

Urban Invest este o alta prestigioasa firma de constructii care a fost infiintata in anul 2002. A realizat o varietate de proiecte precum constructii complexe, proiecte partiale si speciale, atat constructii civile, cat si constructii militare, adaposturi impotriva exploziilor si atacurilor teroriste, cladiri desemnate misiunilor diplomatice.

Urban Invest a folosit pentru anveloparea termica a cladirilor intreaga gama de solutii Austrotherm: polistiren extrudat Austrotherm XPS® TOP (cu precadere TOP 30 SF, TOP 30 GK, TOP 50 SF sau TOP 70 SF), polistiren expandat Austrotherm EPS® AF70, AF80, AF-PLUS, A100, A120, A150, polistiren de panta dar si profile de fatada, acolo unde acestea se pretau proiectului si stilului arhitectural al cladirii.

In cadrul proiectelor pe care le executa, Urban Invest foloseste intotdeauna cele mai noi tehnologii de constructii si materiale inovatoare care corespund celor mai ridicate standarde. Pentru lucrarile de consolidare, Urban Invest utilizeaza cele mai performante sisteme de sustinere, iar testarile lucrarilor sunt coordonate de catre specialisti si firme de prestigiu international.

Un ansamblu rezidential amplasat in vecinatatea complexului comercial Mall Vitan, adica unul cu pretentii, nu putea lasa de dorit in ceea ce priveste finisajele, dotarile sau anvelopa termica. Dezvoltatorul imobiliar al acestui proiect, RPF Development, a ales polistirenul Austrotherm pentru izolarea termica a complexului rezidential Vitan Residence, compus din 2 imobile. S-au folosit in total 60 m3 de polistiren extrudat pentru termoizolarea teraselor si 750 m3 de polistiren expandat pentru termoizolarea peretilor exteriori, a intrarilor in imobile sau a casei scarilor.

Pentru punerea in valoare a liniilor fatadelor au fost folosite 3 tipuri de profile decorative pentru fatada Austrotherm, ce insumeaza 5.165 m liniari. Anvelopa termica realizata cu polistirenul Austrotherm este completata de tamplaria din PVC cu rupere de punte termica si geam termopan. Toate acestea au un efect sinergic in ceea ce priveste reducerea costului de intretinere.

Pentru o termoizolare de succes, fereste-te de vanzatorii neavizati, ale caror produse nu sunt certificate din punct de vedere al calitatii si care nu functioneaza legal. Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) isi propune sa promoveze pe piata din Romania un standard de calitate pe care sa-l respecte toti producatorii si importatorii de polistiren, precum si sa realizeze reglementari ale pietei, astfel incat consumatorii finali sa nu aiba de suferit de pe urma produselor necorespunzatoare calitativ.

Ca sfat – pentru achizitionarea unui polistiren de calitate si care respecta normativele aflate in vigoare, trebuie verificat ca acesta sa posede certificarile internationale ISO 14025, SR EN 13163 si SR EN 13164, certificari ce sunt inscrise pe ambalaj.

Proiecte eficiente termoizolate cu polistiren 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>