Produsul potrivit la locul potrivit – Polistirenul EPS / XPS

Produsul potrivit la locul potrivit – Polistirenul EPS : XPS

Se spune ca alegerea potrivita a materialului termoizolator protejeaza casa si aduce o multime de avantaje privind protectia constructiei si costuri reduse pentru climatizarea din interior. Totodata, notiunea de a “izola o locuinta” nu implica doar izolarea unui anumit element, ci o serie de masuri precise pentru o anvelopare termica de calitate.

Produsul potrivit la locul potrivit – Polistirenul EPS : XPS

Un polistiren de calitate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: rezistenta la compresiune, rezistenta la incovoiere, rezistenta la tractiune, o conductivitate termica cat mai scazuta si o absorbtie de apa cat mai mica. Toate aceste caracteristici pot avea valori diferite in functie de tipul de polistiren folosit.

In ceea ce priveste procesul de fabricatie al polistirenului, factorul uman, procesul tehnologic si materia prima sunt trei factori importanti care influenteaza tot acest mecanism pentru ca materialul termoizolator sa-si indeplineasca cu adevarat conditiile: mentinerea unei temperaturi constante in interiorul locuintei atat vara, cat si iarna.

Iata care sunt avantajele pe care ni le dezvaluie sistemul de izolare termica propus de Austrotherm, expertul numarul 1 in termoizolatii:

  • Economii substantiale la facturile pentru consumul de energie necesar incalzirii locuintei prin utilizarea placilor de fatada Austrotherm EPS® AF-PLUS;
  • Ecologie, confort maxim, in conditii de temperatura la nivelul suprafetelor interioare de minimum 20°, ceea ce inseamna un perete cald;
  • Optiuni multiple pentru termoizolare: poti opta pentru grosimi ale stratului termoizolator cuprinse intre 6 si 50cm. Citeste mai multe aici despre grosimea polistirenului!
  • Sistemul exterior de izolare termica previne varatiile de temperatura si de tensiune la nivelul peretelui;
  • Produse ECO-friendly, totul se recupereaza, nu existe deseuri in procesul de fabricatie.

De retinut!

Izolarea termica se adreseaza tuturor tipurilor de constructii, indiferent de vechimea si structura acestora, singurul element care se schimba in aceasta ecuatie este adezivul cu care se lipeste polistirenul de perete in functie de tipul si grosimea acestuia: la casele din lemn se va folosi un anumit adeziv, la constructiile din zidarie alt adeziv etc.

Totodata, ai grija la alegerea corecta a polistirenului! Unii meseriasi merg pe premisa “nu conteaza tipul de polistiren, izolat sa fie”. Astfel, risti ca dupa cativa ani, termosistemul sa nu mai fie la fel de eficient, de exemplu, in situatiile in care, la izolarea unei fatade s-a folosit polistiren expandat de interior in locul polistirenului expandat de fatada.

Este bine sa investesti intr-o anvelopare termica de calitate si durabila in timp deoarece pe aceasta o platesti o singura data, in schimb facturile la intretinere vin in fiecare luna. Consulta un specialist pentru a-ti recomanda materialele potrivite si foloseste intotdeauna polistirenul potrivit la locul potrivit.

Pentru o izolare termica eficienta si detalii suplimentare, te rugam nu ezita sa ne contactezi la datele furnizate in sectiunea Contact. Urmareste in continuare articolele noastre de pe blog!

Produsul potrivit la locul potrivit – Polistirenul EPS / XPS 3.83/5 (76.67%) 18 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>