Polistiren extrudat XPS de 2, 3, 5 sau 10 cm

Polistiren extrudat XPS de 2, 3, 5 sau 10 cm

In cei peste 10 ani de activitate pe piata din Romania, expertul in termoizolatii de calitate Austrotherm, si-a concentrat atentia pe productia de materiale termoizolante astfel incat sa fie asigurat confortul termic al locuintei si reducerea cheltuielilor de intretinere. Totodata, importante sfaturi privind folosirea polistirenului potrivit si caracteristicile materialelor izolatoare ne-au fost furnizate.

Unul dintre aceste sfaturi se refera la grosimea polistirenului extrudat. Este gresita conceptia conform careia cu cat grosimea polistirenului este mai mare cu atat se mentine mai mult caldura in interiorul incaperii. Se poate folosi polistiren extrudat de 2, 3, 5 sau 10 cm in functie de caracteristicile cladirii si consultarea certificatului energetic.

Pentru identificarea grosimii potrivite a polistirenului, trebuie sa se tina cont de mai multi indicatori cum ar fi rezistenta termica, R’ a elementelor de constructie, conductivitatea termica, efectul puntilor termice etc. Cel mai important lucru este sa apelezi la specialisti in domeniu pentru evitarea aparitiei mucegaiului si a disconfortului termic.

De retinut! Polistirenul extrudat nu este recomandat pentru izolarea peretilor exteriori, ci pentru reabilitarea termica a subsolurilor si a puntilor termice.

Cu polistirenul extrudat Austrotherm XPS se obtin rezultate ideale in cazul termoizolatiilor la peretii de subsol, la socluri, plansee, terase, sub radierul de fundatie, in incaperile umede etc.

Datorita comportarii sale foarte bune in medii umede si a rezistentei sporite la incarcari mecanice, polistirenul extrudat poate avea rezultate optime in ceea ce priveste izolatia termica a locuintei. Indiferent de grosimea polistirenului extrudat XPS de 2, 3, 5 sau 10 cm se recomanda termoizolarea tuturor pardoselilor asezate pe sol, chiar si in subsoluri, daca acestea sunt incalzite.

Mai multe detalii despre polistirenul extrudat poti gasi si aici.

Polistiren extrudat XPS de 2, 3, 5 sau 10 cm 2.40/5 (48.00%) 5 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>