Polistiren expandat EPS de 5 sau 10 cm?

Polistiren expandat EPS de 5 sau 10 cm?

O constructie moderna si de foarte buna calitate presupune folosirea unor materiale corespunzatoare, iar in cazul izolarii termice chiar conteaza grosimea si calitatea polistirenului, precum si respectarea indicatiilor din partea producatorului si a certificatului energetic al cladirii.

Atunci cand te gandesti la izolare termica exterioara, printre cele mai utilizate materiale pe care le vei intalni de-a lungul cautarii tale se regaseste polistirenul expandat. Este un material ecologic ce contine aer, avand intre trei si sase miliarde de celule inchise la fiecare metru cub, ceea ce confera acestui material caracteristicile ecologice pentru a fi utilizat si in scoli sau spitale.

O perceptie pe care o au majoritatea beneficiarilor unei termoizolatii termice se refera la faptul urmator: cu cat grosimea polistirenului este mai mare cu atat se mentine mai mult caldura in interiorul incaperii.

GRESIT! Pentru identificarea corecta a polistirenului ce urmeaza a fi folosit pentru izolarea termica a locuintei trebuie sa ai in vedere mai multi indicatori cum ar fi: rezistenta termica, coeficientul de conductivitate termica, efectul puntilor termice etc.

Pentru izolarea fatadelor exterioare se recomanda folosirea polistirenului expandat EPS de 10 cm in functie de caracteristicile cladirii. Atentie si la denumirea corecta a polistirenului! De exemplu, EPS 80 ii corespunde acestui cod corect CS (10) 80, un cod de identificare al produsului care sa regaseste pe pachet.

Citeste mai multe informatii despre cum sa alegi polistirenul potrivit pentru izolarea termica a locuintei aici.

Polistiren expandat EPS de 5 sau 10 cm? 3.75/5 (75.00%) 16 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>