O termoizolatie eficienta de la subsol pana la acoperis – Austrotherm XPS® TOP

O termoizolatie eficienta de la subsol pana la acoperis – Austrotherm XPS® TOP

Daca intr-un articol anterior am vorbit despre izolarea fatadelor exterioare cu un produs de top (polistirenul EPS® AF-PLUS), in acest articol ne vom referi la caracteristicile polistirenului extrudat Austrotherm XPS® TOP ce asigura o anvelopare termica eficienta in spatiile cu grad mare de umiditate.

Polistirenul extrudat Austrotherm XPS® TOP contribuie la reducerea consumului energetic, mai ales in cadrul spatiilor care iau contact direct cu solul (pardoseli asezate pe sol, subsoluri).

In cadrul termoizolarii cu acest tip de polistiren, fiecare etapa de constructie se supune normelor specifice in constructii. Mai multe detalii privind etapele izolarii cu polistiren, poti regasi aici.

De reţinut!

  • Austrotherm XPS® TOP nu este rezistent la radiatii UV – vor fi luate masuri speciale de protectie;
  • Austrotherm XPS® TOP este afectat de caldura radianta, pentru o exploatare indelungata, temperatura limita de 70 °C nu trebuie in niciun caz depasita. Foliile transparente sau de culoare inchisa si geotextilele pot favoriza acumularea caldurii, ceea ce poate provoca deformarea placilor de polistiren extrudat;
  • In cazul in care Austrotherm XPS® TOP intra in contact cu materiale care contin substante volatile, se pot produce defecte prin dizolvare;
  • La utilizarea adezivilor, va fi verificata compatibilitatea lor cu spuma de polistiren;
  • Austrotherm XPS® TOP se monteaza dupa regulile recunoscute de nivelul tehnic actual;
  • La montaj se va tine cont de conditiile specifice locale, in special din punctul de vedere al fizicii constructiilor;
  • Austrotherm XPS® TOP nu contine hidrocarburi de fluor sau clor complet halogenate (FCKW), conform Ordonantei Ministerului Federal al Mediului, Tineretului si Familiei.

Pentru detalii suplimentare privind polistirenul extrudat Austrotherm XPS® TOP, te rugam nu ezita sa ne contactezi la datele furnizate in sectiunea Contact. Urmareste in continuare articolele noastre de pe blog pentru o izolare termica eficienta si de calitate.

O termoizolatie eficienta de la subsol pana la acoperis – Austrotherm XPS® TOP

Rate this post

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>