Informatii utile despre polistirenul grafitat

Informatii utile despre polistirenul grafitat

In primul rand, la ce se refera polistirenul grafitat? Grafitat, inseamna imbogatit cu grafit, o forma naturala a carbonului de culoare cenusie-inchisa, cu luciu metalic.

Polistirenul grafitat ofera un randament termic cu cca.20% mai mare fata de celelalte sortimente destinate termoizolarii fatadelor, fiind astfel recomandat ca material de baza in alcatuirea termosistemelor pentru casele pasive si a celor cu un consum redus de energie.

Placile de polistiren expandat grafitat se folosesc pentru termosisteme la fatade lipite, fatade ventilate si pereti usori (lemn). Printre avantajele acestui material se numara:

  • Porozitate deschisa;
  • Forma contururilor laterale: muchii drepte;
  • Dimesiuni placa: 1000 x 500 mm;
  • Suprafata placa: 0,5 m2;
  • Conductivitate termica de calcul: λc = 0,032 W/mK;
  • Conductivitate termica efectiva: λef = 0,032 W/mK
  • Rezistenta la incovoiere: BS125 125 kPa (12,5 t/m2);
  • Rezistenta la tractiune: TR150 150 kPa (15 t/m2).

Pentru o identificare mai usoara a polistirenului grafitat, cei de la Austrotherm au adaugat o dunga rosie pe laterala pachetului Austrotherm EPS® AF-PLUS. Acest produs reprezinta varful gamei de polistiren expandat destinat termoizolarii fatadelor, ce combina perlele de polistiren cu praful de grafit, oferind o capacitate de reflexie a radiatiilor calorice mult mai mare decat polistirenul expandat clasic.

Izolatia termica cu polistiren grafitat asigura un confort termic si fonic optim in acelasi timp deoarece reuseste sa mentina o temperatura constanta in interiorul incaperilor, reducand considerabil costurile la intretinere. De exemplu, pentru a obtine o termoizolare asemanatoare cu cea oferita de catre un polistiren grafitat de 10 cm grosime, ar trebui sa se foloseasca un polistiren expandat clasic de minimum 12 cm.

Alege corect polistirenul in functie de suprafata termoizolata si vei primi in schimb o economie energetica sanatoasa. Urmareste sfaturile noastre in articolele de pe blog!

Informatii utile despre polistirenul grafitat 3.69/5 (73.86%) 88 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>