Informatii utile despre polistirenul extrudat – XPS

Informatii utile despre polistirenul extrudat – XPS.

Din punct de vedere al rezistentei la compresiune, polistirenul extrudat este un material recomandat pentru termoizolarea spatiilor cu un grad mare de umiditate, cum ar fi pardoselile exterioare/interioare, fundatiile, acoperisuri terasa, peretii de la subsol. Nu este recomandat pentru izolarea fatadelor deoarece nu are capacitatea de a “respira”, chiar daca este un produs rezistent la inghet/dezghet.

Datorita structurii celulare inchise, XPS (Extruded PolyStyrene) nu permite patrunderea apei pe interior, fiind compatibil si cu alte materiale de constructie precum ciment sau beton.

Spre exemplu, polistirenul extrudat Austrotherm XPS® TOP asigura o termoizolatie eficienta de la subsol pana la acoperis, acolo unde sunt incarcari mecanice extreme si un grad mare de umiditate. Cu polistirenul extrudat Austrotherm XPS® TOP se obtin rezultate ideale in cazul termoizolatiilor la peretii de subsol, la socluri, plansee, terase, sub radierul de fundatie, in incaperile umede etc.

In vederea reducerii consumului energetic, termoizolarea subsolurilor neincalzite, a pardoselilor pe sol si a fundatiilor sunt criterii foarte importante ce trebuie avute in vedere. Polistirenul extrudat Austrotherm XPS® TOP poate fi pus in valoare cu rezultate optime in astfel de situatii.

Izolatia soclurilor se realizeaza atat pe exterior cat si pe interior, pentru a reduce pierderile de caldura prin elementele aflate in contact cu solul. Se recomanda termoizolarea tuturor pardoselilor asezate pe sol, chiar si in subsoluri, daca acestea sunt incalzite.

In tabelul de mai jos, poti urmari intrebuintarea placilor de polistiren extrudat Austrotherm in functie de domeniile de utilizare:

Informatii utile despre polistirenul extrudat – XPS

Informatii utile despre polistirenul extrudat – XPS 2.75/5 (55.00%) 4 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>