Informatii utile despre polistirenul expandat – EPS

Informatii utile despre polistirenul expandat – EPS

Stiai ca peste 80% din termoizolatiile la nivel european se realizeaza cu polistiren?
Unul dintre cele mai raspandite materiale termoizolante este polistirenul expandat EPS, fabricat din materie prima ignifugata, cu o intrebuintare variata pentru izolarea diferitelor spatii interioare sau exterioare.

Descoperit in 1839 de Eduard Simon, placile de polistiren expandat contin in proportie 98% aer, restul fiind celule de polistiren. Aceasta compozitie asigura un coeficient mare de termoizolare, cu o greutate foarte redusa.

EPS este prescurtarea denumirii polistirenului expandat (Expanded PolyStyrene), cunoscut si sub denumirea de Styropor. Unul dintre principalele avantaje ale acestui material se refera la faptul ca are cel mai redus coeficient de absorbtie al apei dintre toate materialele care se folosesc pentru termoizolarea fatadelor.
De aceea, polistirenul expandat este recomandat pentru izolarea peretilor exteriori, dar si pentru inglobarea in materialele de zidarie sub forma de placi sau granule.

O inovatie in acest domeniu o reprezinta polistirenul expandat grafitat Austrotherm EPS AF-PLUS
(EPS - polistiren expandat, AF - de la A simbol specific companiei, pentru Fatade, PLUS – grafitat), ce asigura un randament termic cu cca.20% mai mare fata de celelalte sortimente destinate termoizolarii fatadelor, fiind astfel recomandat ca material de baza in alcatuirea termosistemelor pentru casele pasive si a celor cu un consum redus de energie.

In functie de suprafata ce urmeaza a fi izolata, trebuie ales si tipul de polistiren expandat cu un indice de conductivitate termica mai mare sau mai mic. In tabelul de mai jos, poti urmari intrebuintarea placilor de polistiren expandat Austrotherm in functie de domeniile de utilizare:

Informatii utile despre polistirenul expandat – EPS

Informatii utile despre polistirenul expandat – EPS 4.50/5 (90.00%) 4 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>