Evalueaza de 2 ori si termoizoleaza 1 singura data!

Evalueaza de 2 ori si termoizoleaza 1 singura data!

Fie individual, la nivel de apartament, fie ca si comunitate, la nivel de scara sau bloc, romanii au intrat in febra reabilitarilor termice. Unii, norocosi, au parte de reabilitare termica gratuita sau partial subventionata, realizata de catre primarii. Altii o realizeaza din fonduri proprii. Din pacate, de multe ori, nefolosirea materialelor potrivite pentru o casa eficienta din punct de vedere energetic duce ulterior la spulberarea visului de a avea facturile la intretinere mai mici. De ce? Printre altele, responsabilitatea o poarta si calitatea polistirenului folosit.

Stii ce cumperi?

Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) isi propune sa promoveze pe piata din Romania un standard de calitate pe care sa-l respecte toti producatorii si importatorii de polistiren, precum si sa realizeze reglementari ale pietei, astfel incat consumatorii finali sa nu aiba de suferit de pe urma produselor necorespunzatoare calitativ. Recent, ROMEPS a aderat la Asociatia Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR), cele doua asociatii intensificandu-si eforturile de a impune producatorilor de materiale de constructii in general, si producatorilor de polistiren in mod special, un set de standarde in ceea ce priveste calitatea produselor. Totodata, aceste asociatii garanteaza pentru calitatea produselor realizate de catre firmele membre.

Paradigma lui „ieftin si bun”

Toata lumea vrea produse foarte bune calitativ, cu o durata de viata de 50 de ani si care sa fie foarte ieftine. Din pacate, aceasta este o utopie. Produsele de calitate costa, acest lucru fiind valabil si pentru polistiren.

Un polistiren de calitate, care ofera cea mai eficienta izolare termica, presupune inovare si cercetare continua, laboratoare dotate cu tehnologie de ultima generatie precum si ingineri, chimisti si cercetatori foarte buni in domeniu, ceea ce se traduce prin alte cheltuieli suplimentare fata de producatorii care doar copiaza. Cercetarea si dezvoltarea de noi produse superioare calitativ costa. Acestea doua sunt principalele motive pentru care un producator nu poate oferi clientilor sai cel mai bun produs la cel mai mic pret de pe piata. Pe langa aceste doua motive mai exista si altele, cum ar fi suportul tehnic pe care producatorul il acorda clientilor si partenerilor, personalul de vanzari calificat, istoria producatorului, traditia etc.

Practic, un polistiren care respecta toate standardele de calitate si normativele de termoizolare costa cu 10% mai mult decat unul care nu le respecta. In plus, ofera un randament termic cu 15-20% mai mare.

Pentru achizitionarea unui polistiren de calitate care respecta toate standardele europene, trebuie verificat ca acesta sa posede certificarile internationale ISO 14025, SR EN 13163 si SR EN 13164, certificari ce sunt inscrise pe ambalaj.

Evalueaza de 2 ori si termoizoleaza 1 singura data! 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>