De ce sa izolezi cu polistiren?

Stiai ca 30% din pierderile energetice ale locuintei au loc la nivelul peretilor de fatada? Polistirenul este cel mai ecologic produs destinat lucrarilor de termoizolare a cladirilor, avand in componenta 98% aer.

Daca vrei sa te simti protejat de canicula sau ger in egala masura, termoizolatia cu polistiren este solutia eficienta si durabila pe care o cauti, mai ales atunci cand se folosesc produse performante. Un produs de calitate iti va oferi garantat toate beneficiile pe care ti le doresti de la o termoizolatie performanta. Practic, un polistiren care respecta toate standardele de calitate si normativele de termoizolare costa cu 10% mai mult decat unul care nu le respecta. In plus, ofera un randament termic cu 15-20% mai mare.

Este deosebit de util atat pentru constructiile noi, cat si pentru reabilitarea celor existente. Fie ca este vorba despre case-monument, cluburi, baruri sau biserici si alte cladiri de cult, aceste profile sunt potrivite oricarui stil arhitectural.

Plecand de la ideea ca o persoana care doreste sa-si achizitioneze un autoturism are posibilitatea de a-l testa inainte de a lua decizia de cumparare, compania Sonnenplatz Großschönau GmbH a construit un intreg sat de case pasive pe care doritorii le puteau incerca si testa timp de cateva zile, inainte de a lua o hotarare.

Casa pasiva asigura un climat interior placut atat pe perioada verii, cat si pe cea a iernii, fara sa foloseasca sursele conventionale pentru racirea, respectiv incalzirea interioarelor. Practic, pentru ca o casa sa poata fi considerata pasiva, ea trebuie sa fie perfect etansa, sa atinga si sa mentina echilibrul termic. Este o casa care conserva energia si se bazeaza pe calcule complexe. Acest proiect s-a dovedit un real succes pentru persoanele care si-au dorit sa testeze gradul de termoizolare al locuintei inainte de a lua decizia de cumparare. Astfel de initiative speram ca vor continua si in viitor.

Termoizolarea cu polistiren ofera cel mai mare randament si cea mai mare rata de amortizare a investitiei, comparativ cu celelalte materiale termoizolatoare. Gama de polistiren recomandat pentru termoizolarea fatadelor, Austrotherm EPS@ AF PLUS, poate aduce economii lunare de pana la 84% in bugetul cheltuielilor administrative ale unei locuinte. In plus, acesta ofera autenticitate fiecarei fatade.

Avantajele izolarii cu polistiren:

  • Un produs de calitate ofera cea mai eficienta izolare termica;
  • Costurile privind incalzirea sau racirea locuintei sunt reduse cu pana la 84%;
  • Are caracter ignifug, dovedit prin teste si practica;
  • Polistirenul expandat si extrudat, asigura necesarul termoizolarii cladirilor, de la acoperis pana la subsol;
  • Profilele sunt usor de montat si lasa arhitectilor si designerilor o mare libertate de exprimare;
  • Poate fi reciclat atat mecanic, cat si chimic;
  • Ajuta la cresterea temperaturii peretelui minimizand astfel riscul de mucegai;

Iata o serie de calcule, care arata diferenta de eficienta termica dintre un perete fara termoizolatie si efectul avut dupa termizolarea cu polistiren Austrotherm.

Perete fara termoizolatie BCA 25cm Perete termoizolat cu polistiren expandat Austrotherm EPS® AF80 BCA 25 cm + AF80 10 cm Perete termoizolat cu polistiren expandat Austrotherm EPS® AF80 BCA 25 cm + AF80 15 cm Perete termoizolat cu polistiren expandat Austrotherm EPS® AF80 BCA 25 cm + AF80 20 cm

Ponderea polistirenului in costul termosistemului

- 29% 37% 46%

Valori rezistenta termica unidirectional corectata

R’ = 0,76 m2K/W R’ = 2,76 m2K/W R’ = 3,76 m2K/W R’ = 4,76 m2K/W

Cost cu incalzirea in sezonul rece

3.840 lei 1.056 lei 776 lei 613 lei

Reducerea costurilor cu incalzirea in sezonul rece in urma termoizolarii

- De 3.6 ori De 4.9 ori De 6.2 ori

*Simulare calcul pentru pierderile termice aferente unei locuinte cu suprafaţa peretilor exterior opaci de 200 m2.

Alege, asadar, hainele potrivite pentru casa ta si cauta cele mai convenabile produse din polistiren, care sa raspunda pe termen lung nevoilor tale.

De ce sa izolezi cu polistiren? 4.83/5 (96.67%) 6 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>