Cum se izoleaza casa cu polistiren? Pas cu pas!

Cum se izoleaza casa cu polistiren? Pas cu pas

Pentru o termoizolare corecta si eficienta, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte: alegerea corecta a polistirenului in functie de suprafata ce urmeaza a fi izolata, grosimea stratului termoizolator, fixarea placilor de polistiren, verificare suportului, verificarea planeitatii peretilor etc.

Executia sistemului termoizolator

Pregatirea suprafetei. Suprafata peretelui suport trebuie sa fie plana, solida, uscata si fara praf sau impuritati. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite este necesara netezirea sau tencuirea.

Aplicarea placilor termoizolatoare. Placile taiate la dimensiune si probate se fixeaza pe perete cu suprafata plana, netezita, cu un adeziv pe baza de rasina sintetica permeabila cu dispersie. Adezivul pe marginea placilor se aplica pe intregul contur, iar in interior punctiform, pe cel putin 40% din suprafata placii.

Aplicarea placilor termoizolatoare se incepe de jos, asezate, pe profilul de pornire si se continua pe randuri in legatura. In colturile pozitive, placile trebuie aplicate astfel sa depaseasca nivelul coltului. Daca este necesara si fixarea mecanica, diblurile de fixare (in general cu disc cu stift) se aplica dupa intarirea adezivului: la colturile cladirii 9-10 bucati/, iar pe alte suprafete 5-6 bucati/. In cazul lipirii prin puncte este important ca diblurile sa fie aplicate in punctele de lipire, pentru ca placile termoizolatoare sa nu se deformeze.

Deoarece stifturile reduc cu 20-25% rezistenta conductivitatii termice (R) a termoizolatiei, in cazul fixarii mecanice este necesara supradimensionarea grosimii stratului izolator.

Pentru stabilirea grosimii adecvate a termoizolatiei trebuie stabilit in fiecare caz in parte coeficientul de conductivitate termica conform planificarii de straturi si confruntat cu cerintele conform reglementarilor 7/2006.

Pregatirea tencuielii de baza pentru nivelarea suprafetei. Pentru nivelarea acesteia se slefuieste si se aplica un strat de glet de nivelare. Dupa solidificarea partiala a stratului nivelator se fixeaza protectia pentru muchiile si curbele profilului de racord din aluminiu sau material sintetic prevazut cu benzi de plasa din fibra de sticla, dupa care se aplica cu o mistrie din otel inox un strat de 1,5-2 mm varianta diluata de adeziv a termoizolatiei.

In aceasta se incorporeaza in prealabil intaritorul de plasa de fibra de sticla (plasa are un invelis special impletit si buclat din fibra de sticla cu dimensiunile gaurilor potrivite; se adauga fasiile de plasa petrecute una peste alta cu 10 cm, iar la colturi cu plasa dublata).

Este foarte importanta executia conform proiectelor, precum si verificarea amanuntita a lucrarilor. Bineinteles, executia gresita nu este singura cauza a deteriorarii unui sistem termoizolator. Expuse la intemperiile vremii in mod constant, partile structurii se degradeaza pe cale naturala, unele componente ale termoizolarii de fatada “obosesc”. Uzura materialului in general survine in decursul anilor sau mai multor decenii, dar daca exista greseli in alegerea materialului sau in executie, aceasta se poate desfasura mai repede.

Pe fatada primele semne ale degradarii sistemului termoizolator sunt: impuritatile, scaderea prospetimii suprafetelor, decolorarea (culorile devin mate), fisurarea, uzura provocata de eroziune. Alege corect polistirenul si scapa de grija unei termoizolatii defectuoase.

Cum se izoleaza casa cu polistiren? Pas cu pas! 3.16/5 (63.16%) 19 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>