Cum scapi de condensul de pe termopane?

Cum scapi de condensul de pe termopane?

Una dintre problemele frecvente cu care se comporta proprietarii locuintelor in perioada anotimpului rece se refera la condensul de pe geamurile termopan si gradul mare de umiditate. Formarea perdelei de vapori pe suprafata interioara a geamurilor este rezultatul termoizolarii insuficiente sau – caz mai frecvent – continutul excesiv de vapori in incaperi.

O greseala caracteristica este racordarea structurilor de inchidere fara etansare, cu transmisie de aer si vapori, la structurile de perete. Este inutila montarea structurilor de inchidere de calitate superioara daca umplerea asa-ziselor fante de montaj este incompleta sau dintr-un material neadecvat.

Cum scapi de condensul de pe termopane?

In urma acestora, se produce condens si se formeaza mucegai in partea interioara a puntilor termice, respectiv din cauza umiditatii se deterioreaza structurile de inchidere, de racordare si invelisurile.

Asadar, recomandarea noastra se refera la faptul ca nu este suficienta umplerea perfecta a fantelor cu materiale care sunt capabile sa urmareasca miscarile structurale, ci este necesara si montarea foliilor de etansare impotriva aerului si vaporilor.

Aceste folii autoadezive din material sintetic se fixeaza cu o margine – de baza structurii tocului, iar marginea cealalta de structura de sustinere in asa fel incat pe banda din mijloc a foliei se lasa un “surplus de material” pentru preluarea netensionata a miscarilor.

In prezent, se comercializeaza geamuri cu doua si trei straturi de sticla, asa-numitele geamuri cu izolare termica.

Pierderea termica de transmisie a geamurilor se poate micsora prin faptul ca intre straturile de sticla nu se introduce aer, ci gaze nobile, care sunt mai usoare decat aerul si astfel, scade transferul de convectie intre suprafetele geamurilor.

Pentru orice alte informatii privind acest subiect, te rugam nu ezita sa ne contactezi. Urmareste in continuare articolele noastre de pe blog si fii la curent cu cele mai noi subiecte in materie de izolare termica.

Cum scapi de condensul de pe termopane? 1.89/5 (37.78%) 9 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>