Cum sa alegi polistirenul potrivit?

Deoarece totul se rezuma la termoizolarea propriu-zisa, am pregatit pentru tine un exemplu de utilizare corecta a tipurilor de polistiren, in functie de zona termoizolata. Aceste informatii sunt valabile pentru cele mai multe lucrari de termoizolare, insa pentru o recomandare care sa tina cont de particularitatile casei tale, te rugam sa consulti un specialist.

casa austrotherm_Modificata_+CRV

Daca folosesti un polistiren de calitate, dincolo de beneficiul de a avea in interiorul casei tale un microclimat asa cum iti doresti, poti sa scazi cu pana la 84% costurile de intretinere. Unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand vrei sa cumperi un polistiren de calitate este rezistenta acestuia la compresiune.

Incepand cu 1 ianuarie 2007, a devenit oficial cel mai important factor de clasificare a produselor termoizolante din polistiren, conform standardului de produs SR EN 13163. De exemplu, un polistiren care are rezistenta la compresiune A50 inseamna ca este un polistiren care are rezistenta la compresiune (la o deformare de 10%) CS(10)50 50 kPa (5t/m2).

Cu cat indicele de compresiune al polistirenului este mai ridicat cu atat celelate caracteristici ale produsului primesc, de asemenea, un scor mai bun. Ne referim aici la rezistenta la tractiune, rezistenta la incovoiere si indicele de conductivitate termica.

Unele firme producatoare de polistiren incearca sa induca in eroare cumparatorul in ceea ce priveste rezistenta la compresiune a produselor pe care le comercializeaza, introducand in denumirea produsului o cifra care pare ca se refera la indicele de rezistenta. In realitate insa, acesta este mai mic, asa ca fii foarte atent la toate specificatiile inscrise pe ambalaj.

lupa

Cum sa alegi polistirenul potrivit? 3.67/5 (73.33%) 27 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>