Cum izolam planseul de pod?

Cum izolam planseul de pod

Planseele de pod sunt structuri despartitoare de cladiri care se pot izola termic in modul cel mai economic, din urmatoarele motive:

Planseul de pod nu este in contact direct cu efectele exterioare;

Lungimea specifica a puntilor termice (masurate fata de suprafata de baza) este relativ mica;

Se pot izola termic cu materiale relativ ieftine pentru ca in general au capacitatea de sarcina mica. Pentru protejarea termoizolatiei nu este necesara montarea unor straturi structurale speciale.

Cum izolam planseul de pod

Masura izolarii termice a planseelor de pod depinde numai de posibilitatile de montare; rentabilitatea termoizolatiei se poate demonstra si la peste 20 cm. De retinut! Nu este indicat ca grosimea sa fie mai mica de 20 cm.

Daca planseul de pod nu este utilizat pentru depozitare, ci numai pentru a putea fi circulat sau pentru a avea acces la unele structuri (horn, ferestre sau deschizaturi de mansarda) si instalatii mecanice ale cladirii, stratificarea utilizata in mod general este urmatoarea:

  • Strat de acces (de exemplu, placa de constructii);
  • Termoizolatie;
  • Strat tehnic al vaporilor (daca este necesar);
  • Structura de planseu;
  • Strat nivelator de suprafata;
  • Strat de formare suprafata.

Citeste si: Izolarea termica a pardoselii! Pentru detalii suplimentare privind izolarea termica a planseelor de pod, te rugam nu ezita sa ne contactezi. Urmareste in continuare articolele noastre de pe blog!

Cum izolam planseul de pod? 3.00/5 (60.00%) 13 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>