CITESTE ETICHETA! Atentie la denumirile inselatoare de pe ambalajele de polistiren!

CITESTE ETICHETA! Atentie la denumirile inselatoare de pe ambalajele de polistiren!

Din pacate, in 2013, s-au facut remarcate cateva tendinte negative in industria termoizolarii locuintelor. Cea mai importanta este prezenta, intr-un numar din ce in ce mai mare a produselor de slaba calitate, care sub denumiri inselatoare ce fac trimiterea catre produse premium, au inceput sa intre in atentia consumatorului final.

Evident, rezultatele folosirii acestui tip de polistiren sunt departe de a fi cele asteptate. Fie ca sunt slabe din punct de vedere calitativ sau pur si simplu nu sunt potrivite pentru lucrarile pentru care au fost achizitionate, aceste produse reprezinta adevarate capcane pentru clientii mai putin experimentati.

Daca in perioada de boom economic cu totii cheltuiam prea mult, fara nicio retinere, in aceasta perioada este recomandat sa investim eficient si sa fim foarte atenti la ce cumparam atunci cand vine vorba de izolatia locuintei sau a diferitelor proiecte.

Unii producatori anonimi profita de lipsa de informare a consumatorului si incearca sa-i influenteze decizia de cumparare cu produse care nu corespund calitatii sugerate de denumirea lor comerciala. Spre exemplu, polistirenul expandat de tipul “ABC 70” face trimitere la EPS 70, produs cu un coeficient redus de absorbtie al apei ce poate fi folosit la termoizolarea fatadelor.

Identifica corect produsul! Recomandarea noastra pentru persoanele care sunt interesate sa achizitioneze un polistiren de calitate si sa nu se lase inselati de producatori anonimi este urmatoarea: “Cititi cu atentie codul de identificare a produsului!”. Acest cod se afla pe orice bax de polistiren si este impus de standardul SREN 13163.

Unul dintre cei mai importanti factori de clasificare a produselor termoizolante este rezistenta la compresiune. Spre exemplu, o anumita marca de polistirenare in componenta denumirii produslui ADP 70, dar daca ne uitam cu atentie la specificatiile produslui vom constata ca numarul 70 nu este asociat rezistentei la compresiune, aceasta din urma fiind de doar 50 kPa.

Date tehnice reprezentative pentru cele 3 tipuri de polistiren:

Austrotherm EPS® AF 70

  • conductivitate termica de calcul: λc = 0,042 W/mK
  • conductivitate termica efectiva: λef = 0,039 W/mK

Austrotherm EPS® AF 80

  • conductivitate termica de calcul: λc = 0,040 W/mK
  • conductivitate termica efectiva: λef = 0,038 W/mK

Austrotherm EPS® AF-PLUS

  • conductivitate termica de calcul: λc = 0,034 W/mK
  • conductivitate termica efectiva: λef = 0,032 W/mK

Toate produsele Austrotherm sunt certificate conform standardelor de calitate: certificare SR EN 13163 pentru produsele fabricate din polistiren expandat si SR EN 13164 pentru produsele fabricate din spuma de polistiren extrudat.

Solicita fisa tehnica a polistirenului inainte de achizitionare!

Polistirenul reprezinta componenta de baza in cadrul unui termosistem, fiind singurul element termoizolant, celelalte reprezentand elemente de fixare si protectie. Tocmai de aceea, consolidarea achizitionarii unor produse de calitate, utilizate conform domeniilor de aplicabilitate, reprezinta singura solutie eficienta pentru lucrari de izolare durabile. Avantajele unei decizii luate intr-un mod corect contribuie la o lucrare de durata, garantata 25 de ani, economii substantiale de pana la 70% in bugetul cheltuielilor de intretinere, dar si un montaj mai facil a placilor de polistiren.

Mai multe detalii despre eficientizarea izolarii termice si beneficiile pe care ti le aduce un polistiren de cea mai buna calitate poti regasi si in articolul “Evalueaza de 2 ori si termoizoleaza 1 singura data!”.

CITESTE ETICHETA! Atentie la denumirile inselatoare de pe ambalajele de polistiren! 4.50/5 (90.00%) 8 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>