Casa pasiva – Probeaza locuinta inainte sa o cumperi

Casa pasiva - Probeaza locuinta inainte sa o cumperi

Inainte de toate, ce este, de fapt, casa pasiva? Acest tip de casa asigura un climat interior placut atat pe perioada verii, cat si pe cea a iernii, fara sa foloseasca sursele conventionale pentru racirea, respectiv incalzirea interioarelor. Practic, pentru ca o locuinta sa poata fi considerata pasiva, ea trebuie sa fie perfect etansa, sa atinga si sa mentina echilibrul termic. Este o casa care conserva energia si se bazeaza pe calcule complexe.

Conceptul de locuinta de proba

Cel care doreste sa achizitioneze un autoturism are posibilitatea de a-l testa inainte de a lua decizia de cumparare. De ce n-ar fi la fel si in cazul locuintelor? Plecand de la aceasta idee, compania Sonnenplatz Großschönau GmbH a construit un intreg sat de case pasive pe care doritorii le puteau incerca si testa timp de cateva zile, inainte de a lua decizia de cumparare.

Ideea proiectului a fost lansata de catre Bruckner Josef, presedintele Asociatiei pentru Turism si Revitalizarea Satului si Martin Bruckner, primarul localitatii Großschönau, in urma unui studiu de fezabilitate realizat in 2001.

Cei care doresc sa achizitioneze o casa pasiva Sonnenplatz Großschönau pot opta intre:

MB-Haus® Octaeder – o constructie proiectata cu ajutorul unui expert Feng Shui, ce combina armonios aliniamentul caselor pasive, tehnologiile de prefabricare si tehnicile constructiilor durabile

Casa Buchner – o constructie realizata in intregime din lemn, ecologica si economica in acelasi timp. Casa este prevazuta cu ferestre si usi care protejeaza impotriva frigului si a caldurii, un sistem de ventilatie controlata ce asigura in casa un climat placut, precum si un sistem suplimentar de incalzire prin

Fantana tineretii – acest tip de casa are un consum de energie foarte scazut. Podelele sunt in intregime din lemn, inclusiv in baie, iar sistemul de ventilatie Drexel & Weiss asigura confort si un climat placut. Acest tip de casa asigura economii la costul de incalzire de pana la 90%.

Casa Schiller – constructie solida, realizata din blocuri de lut Wienerberger, cu o excelenta retentie a caldurii. O casa cu o baie mare si multiple facilitati de wellness, cu balcon generos si o gradina ce se dovedeste a fi un adevarat paradis pentru flora si fauna indigena.

Casa EHLIA – un imobil cu linii moderne si clare, cu suprafete generoase de sticla, cu un colt al parterului realizat dintr-un triplu vitraj ce creeaza o legatura vizuala cu lacul din spate. Constructia este completata cu un cadru din metal ce functioneaza atat ca umbrela pentru soare, cat si ca suport pentru panourile fotovoltaice.

Achizitionarea unei locuinte este o decizie importanta si presupune un cumul de factori importanti care trebuie luati in considerare. Ideea de a oferi locuintele in teste celor care sunt interesati sa le cumpere s-a dovedit foarte buna, complexul de case pasive Sonnenplatz Großschönau fiind un real succes, iar astfel de initiative speram ca vor continua pe viitor.

Rate this post

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>