Beneficiile termoizolarii locuintei cu polistiren

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vine vorba despre eficientizarea termica a locuintei se refera la un termosistem compact cu materiale de calitate care sa iti ofere confort termic, durabilitate si in acelasi timp siguranta si un design agreabil al spatiului.

Capitonarea cu polistiren a peretilor exteriori si interiori ai locuintei reprezinta una dintre cele mai des metode folosite in zilele noastre. Datorita multiplelor beneficii pe care izolarea termica cu polistiren le aduce locuintei, majoritatea persoanelor opteaza pentru un material de calitate, potrivit pentru suprafata ce urmeaza a fi izolata.

Atentie la denumirile inselatoare de pe ambalajele de polistiren deoarece reprezinta adevarate capcane pentru cei mai putin experimentati. Nu tot ceea ce este ieftin inseamna ca este si calitativ neobtinand avantajele la care te astepti. Un produs de calitate superioara necesita inovare, cercetare continua, specialisti in domeniu, tocmai de aceea un producator de polistiren nu poate oferi clientilor sai cel mai bun produs la cel mai mic pret de pe piata.

In afara de mentinerea unei temperaturi constante si scaderea cheltuielilor la intretinere, ce alte avantaje prezinta izolarea termica cu polistiren?

Disponibil in diferite grosimi (2, 3, 5 sau 10 cm), polistirenul placheaza peretii interiori si exteriori ai incaperii cu ajutorul unui adeziv similar cu cel care se foloseste la montarea faiantei, oferind astfel o izolare sigura si compacta fara pierderi de caldura sau variatii de temperatura. Totodata, este redus si zgomotul exterior, iar daunele pe care le pot provoca ploile torentiale peretilor exteriori sunt inlaturate.

Pe langa reducerile semnificative la intretinere in anotimpul friguros, pe perioada verii, izolarea termica cu polistiren impiedica racoarea sa iasa din locuinta, dar nici canicula nu patrunde in interior.

Se recomanda folosirea polistirenului extrudat pentru izolarea pardoselilor exterioare/interioare, fundatiilor, acoperisurilor, peretilor de la subsol. Si polistirenul expandat pentru izolarea peretilor exteriori, intrucat detine cel mai redus coeficient de absorbtie al apei.
Descopera mai multe informatii despre o alegere corecta a polistirenului, plus informatii despre izolarea termica in articolele noastre de pe blog.

Beneficiile termoizolarii locuintei cu polistiren 4.40/5 (88.00%) 5 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>