Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadelor!

Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadelor

Atunci cand vine vorba de termoizolarea fatadelor, Austrotherm este specialistul! Un produs de top, recomandat pentru termoizolarea fatadelor este Austrotherm EPS AF-PLUS, solutia perfecta pentru protejarea locuintei impotriva frigului, a umezelii si chiar caniculei.

Aici, poti vizualiza un filmulet de prezentare realizat de specialistii Austrotherm pentru o intelegere mai complexa privind izolarea termica a fatadelor.

Stratul termoizolator din polistiren se poate utiliza in straturi relativ groase pe peretii din beton sau beton armat, respectiv din caramizi sau blocuri ceramice cu gauri mici. Altfel, se pune problema la peretii cu porozitate mare fara strat de mortar verticali (N+F) deoarece din cauza rezistentei mici fata de vapori si a capacitatii termoizolatoare bune, aerul umed poate ajunge la suprafata interioara a termoizolatiei.

Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadelor

In cazul termoizolatiei subtiri (4-5 cm grosime), rezistenta termica a caramizii datorita grosimii (30-44 cm), poate fi mai mare decat cea a izolatiei termice si din aceasta cauza aerul umed se raceste si vaporii se precipita.

Cauzele precipitarii sunt conductia termica scazuta si rezistenta mica fata de vaporii caramidei, deci nu este surprinzator faptul ca vaporii se condenseaza in materialul termoizolator.

Daca se utilizeaza materiale termoizolatoare cu rezistenta la difuziunea vaporilor mai mare (de exemplu polistiren expandat EPS sau extrudat XPS) si cu muchii in trepte (adica suprafata aproape continua), rezistenta la difuziunea vaporilor intre straturi nu va avea o diferenta semnificativa, astfel structura poate fi adecvata cu strat termoizolator de grosime mai mare.

Pentru mai multe detalii si informatii complexe privind termoizolarea fatadelor, te rugam sa ne contactezi datele furnizate in sectiunea Contact.

Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadelor! 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>