Afla mai multe

Proiecte eficiente termoizolate cu polistiren

Consumul energetic a devenit in ultima perioada un subiect tot mai dezbatut in Romania, fiind adus in agenda publica mai ales prin prisma economisirii energiei. Strategia generala a sectorului energetic, atat in prezent, cat si pe termen mediu si lung (2020) vizeaza satisfacerea necesarului de energie, la preturi cat mai scazute. Continue reading

Articole similare

Tu ce parere ai?

Alege Corect Polistirenul

Cum sa alegi polistirenul potrivit?

Deoarece totul se rezuma la termoizolarea propriu-zisa, am pregatit pentru tine un exemplu de utilizare corecta a tipurilor de polistiren, in functie de zona termoizolata. Aceste informatii sunt valabile pentru cele mai multe lucrari de termoizolare, insa pentru o recomandare care sa tina cont de particularitatile casei tale, te rugam sa consulti un specialist.

casa austrotherm_Modificata_+CRV

Daca folosesti un polistiren de calitate, dincolo de beneficiul de a avea in interiorul casei tale un microclimat asa cum iti doresti, poti sa scazi cu pana la 84% costurile de intretinere. Unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand vrei sa cumperi un polistiren de calitate este rezistenta acestuia la compresiune.

Incepand cu 1 ianuarie 2007, a devenit oficial cel mai important factor de clasificare a produselor termoizolante din polistiren, conform standardului de produs SR EN 13163. De exemplu, un polistiren care are rezistenta la compresiune A50 inseamna ca este un polistiren care are rezistenta la compresiune (la o deformare de 10%) CS(10)50 50 kPa (5t/m2).

Cu cat indicele de compresiune al polistirenului este mai ridicat cu atat celelate caracteristici ale produsului primesc, de asemenea, un scor mai bun. Ne referim aici la rezistenta la tractiune, rezistenta la incovoiere si indicele de conductivitate termica.

Unele firme producatoare de polistiren incearca sa induca in eroare cumparatorul in ceea ce priveste rezistenta la compresiune a produselor pe care le comercializeaza, introducand in denumirea produsului o cifra care pare ca se refera la indicele de rezistenta. In realitate insa, acesta este mai mic, asa ca fii foarte atent la toate specificatiile inscrise pe ambalaj.

lupa

Articole similare

Tu ce parere ai?

Alege Corect Polistirenul

De ce sa izolezi cu polistiren?

Stiai ca 30% din pierderile energetice ale locuintei au loc la nivelul peretilor de fatada? Polistirenul este cel mai ecologic produs destinat lucrarilor de termoizolare a cladirilor, avand in componenta 98% aer.

Daca vrei sa te simti protejat de canicula sau ger in egala masura, termoizolatia cu polistiren este solutia eficienta si durabila pe care o cauti, mai ales atunci cand se folosesc produse performante. Un produs de calitate iti va oferi garantat toate beneficiile pe care ti le doresti de la o termoizolatie performanta. Practic, un polistiren care respecta toate standardele de calitate si normativele de termoizolare costa cu 10% mai mult decat unul care nu le respecta. In plus, ofera un randament termic cu 15-20% mai mare.

Este deosebit de util atat pentru constructiile noi, cat si pentru reabilitarea celor existente. Fie ca este vorba despre case-monument, cluburi, baruri sau biserici si alte cladiri de cult, aceste profile sunt potrivite oricarui stil arhitectural.

Plecand de la ideea ca o persoana care doreste sa-si achizitioneze un autoturism are posibilitatea de a-l testa inainte de a lua decizia de cumparare, compania Sonnenplatz Großschönau GmbH a construit un intreg sat de case pasive pe care doritorii le puteau incerca si testa timp de cateva zile, inainte de a lua o hotarare.

Casa pasiva asigura un climat interior placut atat pe perioada verii, cat si pe cea a iernii, fara sa foloseasca sursele conventionale pentru racirea, respectiv incalzirea interioarelor. Practic, pentru ca o casa sa poata fi considerata pasiva, ea trebuie sa fie perfect etansa, sa atinga si sa mentina echilibrul termic. Este o casa care conserva energia si se bazeaza pe calcule complexe. Acest proiect s-a dovedit un real succes pentru persoanele care si-au dorit sa testeze gradul de termoizolare al locuintei inainte de a lua decizia de cumparare. Astfel de initiative speram ca vor continua si in viitor.

Termoizolarea cu polistiren ofera cel mai mare randament si cea mai mare rata de amortizare a investitiei, comparativ cu celelalte materiale termoizolatoare. Gama de polistiren recomandat pentru termoizolarea fatadelor, Austrotherm EPS@ AF PLUS, poate aduce economii lunare de pana la 84% in bugetul cheltuielilor administrative ale unei locuinte. In plus, acesta ofera autenticitate fiecarei fatade.

Avantajele izolarii cu polistiren:

  • Un produs de calitate ofera cea mai eficienta izolare termica;
  • Costurile privind incalzirea sau racirea locuintei sunt reduse cu pana la 84%;
  • Are caracter ignifug, dovedit prin teste si practica;
  • Polistirenul expandat si extrudat, asigura necesarul termoizolarii cladirilor, de la acoperis pana la subsol;
  • Profilele sunt usor de montat si lasa arhitectilor si designerilor o mare libertate de exprimare;
  • Poate fi reciclat atat mecanic, cat si chimic;
  • Ajuta la cresterea temperaturii peretelui minimizand astfel riscul de mucegai;

Iata o serie de calcule, care arata diferenta de eficienta termica dintre un perete fara termoizolatie si efectul avut dupa termizolarea cu polistiren Austrotherm.

Perete fara termoizolatie BCA 25cm Perete termoizolat cu polistiren expandat Austrotherm EPS® AF80 BCA 25 cm + AF80 10 cm Perete termoizolat cu polistiren expandat Austrotherm EPS® AF80 BCA 25 cm + AF80 15 cm Perete termoizolat cu polistiren expandat Austrotherm EPS® AF80 BCA 25 cm + AF80 20 cm

Ponderea polistirenului in costul termosistemului

- 29% 37% 46%

Valori rezistenta termica unidirectional corectata

R’ = 0,76 m2K/W R’ = 2,76 m2K/W R’ = 3,76 m2K/W R’ = 4,76 m2K/W

Cost cu incalzirea in sezonul rece

3.840 lei 1.056 lei 776 lei 613 lei

Reducerea costurilor cu incalzirea in sezonul rece in urma termoizolarii

- De 3.6 ori De 4.9 ori De 6.2 ori

*Simulare calcul pentru pierderile termice aferente unei locuinte cu suprafaţa peretilor exterior opaci de 200 m2.

Alege, asadar, hainele potrivite pentru casa ta si cauta cele mai convenabile produse din polistiren, care sa raspunda pe termen lung nevoilor tale.

Articole similare

Tu ce parere ai?

Alege Corect Polistirenul

Ce este polistirenul?

Vrei sa iti transformi locuinta intr-o oaza a confortului? Atunci cu siguranta vrei sa afli mai multe despre polistiren. Polistirenul, ca produs finit, inglobeaza 98% aer si doar 2% stire. Stirenul este un produs pe baza de petrol. Continue reading

Articole similare

Tu ce parere ai?

Alege Corect Polistirenul