Adevarul despre termoizolarea cu polistiren

Adevarul despre termoizolarea cu polistiren

De-a lungul timpul, s-au format mai multe pareri pro si contra termoizolarii cu polistiren. In acest articol, vom dezbate o serie de acuzatii publice si vom oferi raspunsuri concrete pentru elucidarea tuturor indoielilor cu privire la acest material.

1. Izolarea termica produce gunoi.

Raspuns: Realitatea este ca ne confruntam cu un deficit de polistiren reciclat, nu cu un surplus. Polistirenul este un material deosebit de cautat deoarece poate fi reciclat atat mecanic, cat si chimic. Este folosit ca material suplimentar in sapele usoare sau la izolarea cu ipsos, in dalele din argila, talpicile de pantofi sau ca materie prima pentru alte materiale plastice.

2. Termoizolarea cauzeaza mucegai, in special pe fatadele orientate catre nord, lipsite de incidenta directa a razelor solare.

Raspuns: Intr-un articol precedent, am amintit factorii care influenteaza aparitia mucegaiului. Infestarea cu mucegai are loc acolo unde nu exista izolatie sau unde a fost realizata gresit sau neglijent. Materialele termoizolante ajuta la cresterea temperaturii peretelui minimizand astfel riscul de aparitie a mucegaiului. In conditiile in care izolatia termica s-a realizat corect, iar incaperea este incalzita si aerisita periodic, lipsa mucegaiului este garantata.

3. Termoizolarea nu ofera avantaje economice privind intretinerea locuintei.

Raspuns: Iata o serie de calcule care arata diferenta de eficienta termica dintre un perete fara termoizolatie si efectul avut dupa termizolarea cu polistiren.

Adevarul despre termoizolarea cu polistiren

Urmareste articolele noastre de pe blog si alege corect polistirenul pentru o termoizolare eficienta a locuintei!

Adevarul despre termoizolarea cu polistiren 3.52/5 (70.36%) 56 votes

Articole similare

Tu ce parere ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>